Viime viikon hulinoita

En tiedä käykö sulle koskaan niin, että maanantaina keität aamukahvia ja sitten onkin jo lauantai?

Mulle kävi viime(kin?) viikolla niin.

Maanantaina oli omat hulinansa ja tiistaina sain dialabilta vedoksen ruuhkis-printeistä ja ne oli aivan mahtavia. Kaikki pienenpienet glitchit on mukana ja ne ihastuttavat minua.

Verkkokaupassa on molemmat pikkukissat vielä saatavilla, tein niistä 30 kappaleen sarjat mitkä numeroin, nimmaroin ja laitoin ne  takaisin sellofaanitaskuihinsa odottamaan postitusta teille.

Dialabilla on sellainen palvelu, mikä on tarpeeksi henkilökohtaista minulle. En osaa toimia tietokoneiden maailmassa juurikaan ja tarvitsen monesti henkilökohtaista neuvontaa ennenkuin pystyn hahmottamaan kokonaisuuksia siitä mitä käsissäni on ja ylipäätään tekemään tilauksia.

Siksi on kivaa, että tämä yritys sijaitsee metron varrella, ihan siinä kalasataman kupeessa. 

Dialabilta kipitin nyssäköineni  Annankadulle, tarkemmin ottaen numeroon kaksikymmentäkaksi, missä tiesin frimodig-kehysliikkeen sijaitsevan.

Se on sellainen vanhan ajan asiakaspalvelua sisältävä liike, missä asiakas voi vielä kysellä, pohtia ja tuumailla asianhaarojensa kanssa ja sieltä saa sekä mielipiteitä, että  ammattitaitoista neuvontaa.

 Minä pidän siitä, että on myyjiä ketkä osaavat sanailla mielipiteensä ihmisenä  ja ammattilaisen lausunnon asiasta jotenkin erikseen, mutta kuitenkin samassa lauseessa. 

Säästän itselleni nollaversiot, eli samplet kaikista teoksistani  ja tällä kertaa päädyin laittamaan tämän parivaljakkoni kehyksiin.

Halusin niille juhlavat kehykset ja en ole vielä ollenkaan varma, päädynkö uusiokäyttämään kirpputorilta löytämiäni vintagekehyksiä vai tilaamaan uutta rimaa. Tämä jää nähtäväksi. Tässä alla kaksi tosi erilaista rimaa, mutta molemmat olisi mielestäni tosi hyviä. 

Kysyin teidän puolestanne, koska moni on sanonut haluavansa käyttää valmiskehyksiä, että mitä suunnilleen maksaisi valmiiksi leikatut  paspikset niihin?

20€ leikkauksineen, eli vapaavalintainen koko ( arkin sisällä ) maksaisi suunnilleen tämä tuote, juuri sen hetken hinnalla laskettuna. (Se voi muuttua mikäli paspa-arkin hinnat muuttuvat tms.)

Kirjoitan tähän nyt muutaman sanan kyseisetä elementistä mikäli se on joillekin teille vieras. 

Paspa, eli Passepartout (ransk. sopii kaikkialle),  aukkopahvi,  kehyskartonki, kehyspahvi tai paspatuuri on pahvinen suojakehys, joka eristää taideteoksen pinnan sitä peittävästä lasilevystä.

Pahvin keskelle on leikattu aukko, josta taideteos näkyy. Passepartout-kehyksiä käytetään tavallisimmin kehystettäessä grafiikan vedoksia.

 sitten on myös eri paspartuu, eli  Jean Passepartout. Tämä paspartuu on hahmo Jules Vernen romaanissa Maailman ympäri 80 päivässä.  Tämä "sopii kaikkialle" on hahmo tuossa  vanhassa piirretyssä, mikä pyöri ainakin kasarilla telkkarissa, mutta se paspartuu eli paspis mistä me nyt puhumme on siis aukkopahvi suomeksi sanottuna. 

Kuten kuvista näette, se paspis itsessään on vaahtomuovinkaltaista pahvia, jossa on monesti värjätty pinta. Teknisesti se käytännössä suojaa kuvaa tarttumasta ajan mittaan lasiin kiinni sekä tukee teosta pysymään suorana.

Paspa myös kehystää kuvaa omana elementtinään ja antaa katseelle tilaa ennen teoksen ulkotilaa raamittavaa kehystä. Paspiksia on verkkokaupat myös täynnä, mutta koska nämä minun ruuhkikseni eivät ole A-formaatissa valmiiksi, on valmispaspisten käyttö hankalaa. 

Nämä mittatilauspaspat puolestaan mahdollistavat valmiskehyksen käytön, eli tässä on nyt monenlaista optiota ilmoilla. 

Ruuhkispaitojen suhteen ollaan hyvällä mallilla ja mock upit sinkoilevat sähköpostitse. Nielaisin muutamaan otteeseen tyhjää, kun paitojen ompelijoiden head of sales katosi viikoksi kontaktista, mutta onneksi saimme  palautettua yhteyden jälleen ja olemme samaa mieltä asioista.

En ole koskaan ennen tehnyt tälläistä, joten on super jännää oppia tehdessä ja katsoa miten kaikki palaset loksahtelevat paikoilleen suunnitelman edetessä. Toivon, että kaikki menisi edes suunnilleen niin kuten olen ajatellut. Ei tarvitse mennä täydellisesti, mutta tosi hyvin meneminen, olisi riittävän  hyvä tällä kertaa. 

Ecru (paidan sävynä)  näyttää ihanalta ja sinisen sävy sen kyseisen sävyn päälle painettuna jäänee lopulta yllätykseksi meille kaikille, mutta lopulta kaikki on jotenkin ja uskon, että tästä tulee kokonaisuutena tosi hyvä juttu. 

 Kertomatta jäi vielä Jujutsuasiat, tatuointiliikkeen jutut, Lidlin vaelluskengät, karvacrocsit, Helsingin mielan avajaiset, valokuvien ottaminen ja monta monituista muutakin juttua, eikä niistä vähäpätöisimpänä kansallinen korvapuustipäivä, mikä siis oli EILEN!

Ehkä tarvitaan toinen postaus tälle viikolle. tai siis viime viikolle. huh huh. Nyt on mentävä hoitamaan tämän päivän askareet ja sitten illemmalla päästään ehkä tämän tekstin kimppuun uudestaan!  Onni on täysi elämä, Hurraa!!

Rakkaudella

Leena 

 

 


Older Post